Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Om oss

Hokkanen Performance Horses ägs och drivs av

Helene & Henri Hokkanen. 

Helene


Helene är nu en av de få tränare i Sverige som arbetar professionellt som reiningryttare och tränare. Helene har på meritistan 1 SM-GULD, 2 SM-SILVER, 3 GULD och 1 BRONS i SM för unghästar. Helene har representerat Sverige i tre stora mästerskap, World Equestrian Games 2010 i Kentucky, Ryttar-EM i Aachen 2015 och Reining-VM 2016. Hon tillhör nu spetsgruppen i Svenska Landslaget och ligger för närvarande 2016 3:a på FEIs världsrankning i reining


Helene har en grund inom den klassiska ridningen redan från 6 års ålder och började tidigt att arbeta hos olika proffessionella tränare inom hoppning och hästförsäljning.

Helene upptäckte reiningsporten 2002 och åkte då till USA för att utbilda sig hos några av de främsta reiningtränarna i branchen. Av dessa erfarenheter har Helene nu byggt upp ett program för att utbilda reininghästar med influenser från amerikanska träningsprogram i reining med inslag av Natural Horsemenship.

Helene har också gått på hästgymnasiet i Skara i 2 år och biologiutbildningen på Göteborgs Universitet 3,5 år.

Henri

Henri är svetsare och har en egen verkstad på gården där han tar emot legoarbeten. Henri har specialdesignat och byggt ridhus och stall för att få en komplett reininganläggning som möjligt. Henri är också en hängiven hästägare och följer sina reininghästar på tävlingsbanan. 

Anläggningen

Anläggningen består av ett ridhus med slideunderlag, vindväggar och höga släta sargkanter för bästa möjlighet till reiningträning. Ridhuset är 20 X 53 meter. 

 Det finns också en stor utebana med slideunderlag 35X70

Slideunderlaget på utebanan 

Det nya stallet består av 7 boxar med släta väggar och gummimattor på golven för att göra det så bekvämt och säkert som möjligt för varje häst. Det finns också en spolspilta och uppställningsplatser.

Anläggningen har också två äldre stalldelar med 4 boxar och två olika lösdriftsstall som kan ta totalt 7 hästar

Det finns rasthagar för varje enskild häst för att minimera skaderisken.